Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Mind Your Body & Spirit!

Pilates

& Zwangerschapspilates

Geschiedenis van Pilates

Pilates, oftewel de Pilatesmethode, is een trainingsmethode uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates. Pilates noemde zijn methode ‘Contrology’, omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen je lichaam en geest kon veranderen. Bij Pilates ligt de nadruk op de spieren die zorgen voor de juiste houding van de wervelkolom, om zo meer balans te krijgen in het lichaam. Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog, met de bedoeling het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren. Mede door zijn overtuiging dat geestelijke en lichamelijke gezondheid sterk met elkaar verbonden zijn, bedacht hij een aantal oefeningen waarbij de nadruk lag op gecontroleerde precieze bewegingen. Deze oefeningen moesten de gewonde soldaten helpen hun gezondheid terug te vinden door hun belangrijkste spieren te verstevigen. Net zoals bij yoga legt Pilates nadruk op de principes centriciteit, concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen.

Yoga

& Body Balance

Wat is Yoga

Yoga is ontstaan rond 200 voor Christus en is daarmee één van de oudste vormen van persoonlijke ontwikkeling. Door de jaren heen heeft deze vorm van bewegen, ademen en rust veel verschillende toepassingen gevonden, zo ook nu. Het aantal Yoga beoefenaars in Europa blijft dan ook sterk stijgen zowel onder de heren als dames. Zou het dan toch werken?

0